• Takarítás cégek részére
  • bejarono
  • Egyéb szolgáltatások
  • akcios
  • Termékeink
  • Facebook követés

Hírlevél

Naprakészen legfrissebb híreinkből!

Feliratkozások kezelése

Csatlakozz!

facebook

Megosztás

Share this

 Egy ügyes bejárónő betartja a következő praktikákat a mosogatásnál:

  • A nagy edényeket nem kell teleengedni ahhoz, hogy el tudjuk mosni. Ugyanolyan tiszta lesz, ha csak az aljába, 3-5 cm magasságig töltünk vizet.
  • A rászáradt vagy leégett edényeket forró vízben áztasd. Az áztatóba kevés mosogatószert is tehetsz. 
  • Ha melegebb vizet használ, mosogatószert takaríthat meg, mivel az önmagában zsíroldó hatású.
  • Lássuk el konyhai csaptelepünket perlátorral. Ez az egyszerű eszköz levegővel keveri a vizet, ezáltal vízsugár is nagy hatékonysággal öblít. Mindemellett szűrővel is fel van szerelve, amely kiszűri a folyóvízbe keveredett szennyező részecskéket.
  • Ne folyassuk folyamatosan a vizet, hanem csak az öblítés idejére. Ha egyszerre csak egy munkafázist végzünk, - először a vegyszeres mosást, majd az öblítést,- akkor kevesebb víz fog fogyni.Ha a melegvíz-csapot a mosásnál 3 percig kinyitva hagyjuk, kb. 3,6 MJ energiát használunk fel,
  • Kényes porcelán vagy kristály mosogatása előtt helyezzen egy konyharuhát a mosogató aljára, hogy az puha alátétként szolgáljon.
  • Evőszközeinket viszont használat után lehetőleg azonnal mossuk le és töröljük szárazra. Így megakadályozhatjuk az elszíneződésüket. A fanyelá késeket ugyanakkor sohase hagyjuk vízben állni, mert az űztatás kimossa a nyelet összetartó kötőanyagot, és a kés fanyele szétesik.
  • Célszerű a tepsit sütőpapírral kibélelni. A papír többször is felhasználható, nem ég le a sütemény és ami szintén nem elhanyagolható szempont: nagymértékben megkönnyíti a mosogatást.
  • A sajtrszelőt könnyű tisztítani, ha használat után száraz kenyérdarabot reszelünk rajta.
  • Ha nem v bizonyos afelől, hogy az edény mosogatására használt víz egészségügyi ivóvíz minőségű ( tehát nem fertőzésveszélyes ) , akkor a mosogatáshoz használjon sok hamut és szétmorzsolt faszéndarabokat. Öblítés után az edényt rakja el, s amint ivóvizet talál, még egyszer alaposan öblítse le.
  • A mosogatáshoz használt mososgatókendőt és szivacsot jól öblítsük ki, és hagyjuk megszáradni. Alkalmanként fertőtlenítsük.
  • Főzés, vagy sütés közben folyamatosan tegye el, mosogassa el, amire már nincs szükségünk!
  • A mosogatás után öblítse ki ecetes vízzel a halszagú edényeket, és utána újból mossa el.
  • Használjon környezetbarát, természetes anyagokból készült mosogatószert, de részesítse előnyben a mechanikus tisztítást.
  • Ne szabad halogatni a mosogatást, mert minél hosszabb ideig áll az edény, annál jobbal rászárad az ételmaradék.Étkezés után a használt edényeket érdemes leöblíteni, ha nincs is idő elmosogatni, mert később hálásabb lesz a mosogatás.
  •  Az edények aljáról könnyen eltűnik az odaégett ételmaradék, ha sós vizet öntenek bele és 1-2 óráig állni hagyják vagy a sós vizet felforralják benne. Végül alaposan ki kell öblíteni.
  • A mosogatást a kevésbé szennyezett edényekkel célszerű kezdeni, a zsírosakat a mosogatás végére hagyni. A konyhai gépeket ( darálót, robotgépet, stb.) szétszerelve mosogassa el, és csak akkor rakja össze, amikor az alkatrszek megszáradtak.
  • A legjobb, ha rendelkézsre áll egy mosogatógép, mert akkor beteszik a gépbe az edényeker, ha megtelik elindítják, ha nem akkor öblítő programot kell elindítani,hogy lemossa a maradékokat. A rossz, elterjedt hiedelmmel ellentétben, nem szükséges a vízcsap alatt előmosni az edényt, ezt a gép öblítő programja elvégzi Ön helyett.

Ha nincs is Önnek házvezetőnője, érdemes betartani az itt felsorolt praktikákat megfogadni, hogy könnyebb és egyszerűbb legyen az élete.A Best of Clean takarító cég rendszeresen képzi munkatársait, igyekszik ezen praktiákkal segíteni a munkájukat.Reméljük, hogy segítségére lesznek az ötletek! Jó pihenést kíván Önnek - mosogatás után - a Best of Clean takarító cég !

 forrás: www . jotudni . hu