• Takarítás cégek részére
 • bejarono
 • Egyéb szolgáltatások
 • akcios
 • Termékeink
 • Facebook követés

Hírlevél

Naprakészen legfrissebb híreinkből!

Feliratkozások kezelése

Csatlakozz!

facebook

Megosztás

Share this

A BestofClean cég olyan termékek forgalmaz, amelyek minőségiek ,kiválóak

Ajánljuk, hogy Ön is használjon minőségi termékeket, így ezáltal időt és pénzt takarítat meg!

 

 • Tisztítószerek : KIEHL ( német prémium), Doma ( magyar prémium)
 • Takarítóeszközök: Vileda Professional, TTS
 • Higiéniai papírtermékek és adagolók
 • Hulladékgyűjtő zsákok

 

Kérjük, amennyiben érdeklődik, vagy szeretne rendelni forgalmazott termékeinkből, kérjük kattintson ide : https://www.bestofclean.hu/elerhetoseg

 

 

 

 

A tisztítás folyamatában fizikai és kémiai hatások működnek közre. A tisztítószereket rendszerint úgy fejlesztik ki, hogy azok optimális hatást fejtsenek ki egy adott típusú szennyeződésnél. Nem készíthetők azonban olyan tisztítószerek, amelyek mindenféle szennyeződés eltávolítására egyaránt alkalmasak lennének. A sajátos jellegű szennyeződések eltávolítására, bizonyos tárgyak, anyagok ápolására speciális tisztítószerek szolgálnak. A tisztítószereknek az is fontos feladata, hogy megfelelő alapot biztosítsanak az ápolószerek hatásának kifejtéséhez. A cégünk által kiválasztott termékek minősége kiváló, ugyanakkor az áruk megfizethető. Így Önnek ezentúl személyes higiénia többet nem jelenthet problémát, illetve a legtöbb felület megfelelő tisztaságát el lehet érni az általunk ajánlott és forgalmazott tisztítószerekkel,eszközökkel, gépekkel.

 Az alábbiakban a tisztítószerekfélékről és hatásairól tájékozódhat. Termékek böngészéséhez válasszon a bal oldali menüpontokból.

 • A mosogató és lemosó szerek összetételük és hatásuk alapján a mosószerekhez állnak legközelebb. Feladatuk a háztartási edényekre, gépekre, készülékekre, ajtó- és ablakkeretre, csempére, stb. került szennyeződések eltávolítása sok víz segítségével. A mosogatószerek fő alkotórészei a felületaktív anyagok (tenzidek), amelyektől az edény cseppmentesen szárad, valamint vízlágyító hatású foszfátok, illatosító anyagok és kézvédő adalékok. Ez utóbbiak a tenzidek bőrt szárító, bőrzsírt oldó hatását hívatottak ellensúlyozni. A lemosó szerek különféle anyagok tisztítására szolgálnak, ezért összetételük a kezelendő felülettől függ. Nagyrészt folyékony halmazállapotban kerülnek forgalomba, oldatok, szuszpenziók formájában, a súrolószereket még finom szemcsékkel is dúsítják. Általános követelmény a semleges kémhatás.

 

 • A szőnyeg- és kárpittisztító szerek a textília szálai közé jutó por, zsír és egyéb szennyeződés eltávolítására szolgálnak. Lehetővé teszik, hogy az anyagot átnedvesedés nélkül, gyorsan tisztítsuk meg, színét felfrissítsük. Ezek a tisztítószerek erőteljes hatású felületaktív anyagot, és színélénkítő adalékanyagot tartalmaznak.

 

 • A folttisztító szerekkel az általánosan alkalmazott tisztítószerekkel el nem távolítható, többnyire kis területre koncentrálódó szennyeződéseket távolíthatunk el. Az általános folttisztító szerek a gyakrabban foltot hagyó élelmiszerek, valamint zsír, olaj eltávolítására szolgálnak. Ezek lényegében szerves oldószerek (benzin, szén-tetraklorid, triklór-etilén) keverékét és a szennyeződést felszívó hordozóanyagot (pl. szilikagél) tartalmaznak. A speciális folttisztító szerek egy-egy folttípus eltávolítására használhatók.

 

 • A paszta, krém vagy emulzió alakban forgalomba kerülő bútorápoló szerek fő anyagai a viaszok, ásványi és növényi olajok. Ezek a fa pórusainak eltömésére, a felület fényesítésére szolgálnak.

 

 • A padlóápoló szerek általában viaszt tartalmaznak: méhviaszt, mesterséges viaszt és paraffinszármazékokat, illetve ezek keverékeit. A fényesítő hatású anyagok eloszlatását oldószerek (benzin, terpentin, stb.) segítik.

 

 • A bőrápoló szerek feladata a bőr kiszáradásának, berepedezésének megakadályozása, élettartamának növelése. Fő alkotói a fényesítő hatású anyagok, azaz a viaszok és a viasz jellegű anyagok. Fontos összetevői a halolaj, oldószerek és hígítók (pl. terpentin, benzin). Adalékanyagok a színezékek, az emulgeátorok, esetenként a szilikon olaj.

 

 • Ablakok, tükrök gyors tisztítását hivatottak szolgálni az ablaktisztító szerek. Kis mennyiségű, de jó mosóhatású felületaktív anyagot, az üveg száradását gyorsító komponenst (pl. izo-propilalkoholt) és vizet tartalmaznak.

 

 • A fémtisztító szerek a fémáruk korróziós rétegének eltávolítására szolgálnak. Tisztításuk részben mechanikai hatáson (dörzsölő anyag, pl. kaolin, krétapor), részben pedig a vegyi oldó hatáson (felületaktív anyag, pl. a szalmiákszesz, az oxálsav) alapszik. Gyakran ammóniát is tartalmaz, amely tartós belélegzésre egészségkárosodást okoz.

 

 • A fertőtlenítő-és vécétisztító készítmények többnyire klór- és oxigéntartalmúak, így nem csak fertőtlenítenek, de fehérítenek is. Erősen mérgező formaldehidet, fenolt, krezolt, stb. is tartalmazhatnak. A vízkőoldószerek erősen maró anyagok (pl. sósav, hangyasav, szalmiákszesz). A vízből kicsapódott kalcium- és magnézium-karbonátot oldják fel.

 

 • A légtisztító, légfertőtlenítő készítmények illóolajat, alkoholt és szagelnyelő anyagot tartalmaznak, amelyek megkötik a dohányfüstöt, ételszagot, stb. Erős illatanyaguk elnyomja, de valójában nem szünteti meg a kellemetlen szag forrását. Adalékanyaguk lehet fertőtlenítő, csíraölő hatású, amelyek rendszerint légszennyező anyagok, sőt kifejezetten egészségkárosító hatású para-diklór benzol vagy acetaldehid is.