• Takarítás cégek részére
  • bejarono
  • Egyéb szolgáltatások
  • akcios
  • Termékeink
  • Facebook követés

Hírlevél

Naprakészen legfrissebb híreinkből!

Feliratkozások kezelése

Csatlakozz!

facebook

Megosztás

Share this

 

 A portalanítás azon túl, hogy javítja a közérzetünket, különös fontossággal bír az őszi, allergiás időszakban. Ilyenkor még lényegesebb, hogy a heti kisebb takarítások mellé havonta iktassunk be egy-egy alaposabb tisztogatást, hiszen számos, „láthatatlan” helyen telepedhet meg a por.

– A portalanítás eszközei a porszívó és a portörlő kendők legyenek. A tollseprűt lehetőleg mellőzzük, hiszen inkább felkavarja, mintsem eltünteti a port.

– A takarítás megkezdése előtt ágyazzunk be, nehogy a felkavart por ellepje az ágyneműt.

– A munkát lehetőleg kívülről befelé és felülről lefelé végezzük, azaz először mindig a fő piszokforrásként tekinthető előszobával kezdjük, illetve a szekrények tetejével.

– A kisebb szőnyegeket lehetőség szerint az udvaron, erkélyen porszívózzuk vagy rázzuk ki. Nagy szőnyeget viszont csak a padló portalanítása után porszívózzunk, így nem porosodik be ismét a padló. 

– Alkalmanként porszívózzuk ki a szőnyegek hátoldalát is.

– Fordítsunk kiemelt figyelmet a hálószobákra, ott is az ágy melletti területekre, hiszen alvás közben rengeteg port belélegezhetünk.

– Felmosás, feltörlés előtt érdemes a helyiségek padlózatát felporszívózni, hogy a porból ne születhessen porcica.

... a rendet nem kell nélkülöznie!

Pár perces idő ráfordítással rendet, illetve látszólagos tisztaságot teremthet, addig, amíg meg nem érkezik a takarítónő a házába.

Takarítás öt lépésben:

Mivel a háló rendberakása nagy feladat, ne bánkódjon, ha nem jut rá (elég) ideje, hiszen ugyanolyan jól fog aludni akkor is, ha nincs minden az élére állítva. Koncentráljon inkább azokra a helyiségekre, ahol a nappalokat töltik!

 

Öröm az ürömben! A házimunkákat sokszor bizony fárasztó, nyűgös dolog elvégezni, főleg , miután azt a napi munkahelyi munkákat követen kell esetleg megtenni, pláne, ha az ember inkább a gyerekeivel foglalkozna vagy önmagával.

Viszont jó hírünk,hogy alakja formálódik a házimunkák végzése közben, ugyanolyan hatásosak lehetnek a szervezetünkre, mint egy fitnisz program. Íme a zsírégető házimunkák listája, néhány hasznos tippel.