• Takarítás cégek részére
  • bejarono
  • Egyéb szolgáltatások
  • akcios
  • Termékeink
  • Facebook követés

Hírlevél

Naprakészen legfrissebb híreinkből!

Feliratkozások kezelése

Csatlakozz!

facebook

Megosztás

Share this

 

 A portalanítás azon túl, hogy javítja a közérzetünket, különös fontossággal bír az őszi, allergiás időszakban. Ilyenkor még lényegesebb, hogy a heti kisebb takarítások mellé havonta iktassunk be egy-egy alaposabb tisztogatást, hiszen számos, „láthatatlan” helyen telepedhet meg a por.

– A portalanítás eszközei a porszívó és a portörlő kendők legyenek. A tollseprűt lehetőleg mellőzzük, hiszen inkább felkavarja, mintsem eltünteti a port.

– A takarítás megkezdése előtt ágyazzunk be, nehogy a felkavart por ellepje az ágyneműt.

– A munkát lehetőleg kívülről befelé és felülről lefelé végezzük, azaz először mindig a fő piszokforrásként tekinthető előszobával kezdjük, illetve a szekrények tetejével.

– A kisebb szőnyegeket lehetőség szerint az udvaron, erkélyen porszívózzuk vagy rázzuk ki. Nagy szőnyeget viszont csak a padló portalanítása után porszívózzunk, így nem porosodik be ismét a padló. 

– Alkalmanként porszívózzuk ki a szőnyegek hátoldalát is.

– Fordítsunk kiemelt figyelmet a hálószobákra, ott is az ágy melletti területekre, hiszen alvás közben rengeteg port belélegezhetünk.

– Felmosás, feltörlés előtt érdemes a helyiségek padlózatát felporszívózni, hogy a porból ne születhessen porcica.

Környezetbarát alternatívák

A fenntarthatóság jegyében a takarításhoz használhatunk néhány természetes, a háztartásban fellelhető anyagot is. Így nemcsak a környezetet védjük, de pénztárcánkat is.

A fényes felületű tárgyakat portörléskor dörzsöljük át puha ruhával, így nem kell külön szert használnunk a fényesítéshez.

A mosószóda (nátrium-karbonát) általános vízlágyító-, áztató-, zsíroldó- és tisztítószer, kis mennyiség is elegendő belőle. A szódabikarbóna (natrium-hydrogencarbonicum) hatásában a mosószódához hasonlít, de annál gyengébben lúgos, vízben jól oldódó fehér por.

A citromlé gyenge, természetes sav. Fehérítőszerként, vízkőoldóként, fémtisztítóként is használhatjuk.

Az ecetsav remek vízkőoldószer, de akár fertőtlenítésre is alkalmas. A háztartásokban alkalmazott, hígított ecet a környezetre nem ártalmas.

A citrom, fehér ecet, glicerin, tiszta alkohol mind alkalmasak a kárpit vagy szőnyeg foltjainak eltávolítására. A folttisztítás esetén fontos, hogy a folt keletkezése után rögtön lássunk hozzá az eltávolításához.

 

Forrás: 4szoba.hu