• Takarítás cégek részére
  • bejarono
  • Egyéb szolgáltatások
  • akcios
  • Termékeink
  • Facebook követés

Hírlevél

Naprakészen legfrissebb híreinkből!

Feliratkozások kezelése

Csatlakozz!

facebook

Megosztás

Share this

 Elfoglalt a modern nő? Hát hogyne! Magánélet, munka, barátok, és nem árt néha lezavarni egy-egy mélyebb beszélgetést csak úgy önmagával. Sok a feladat, még több a kihívás, mindenütt megfelelni, az idő meg sosem elég. Dönteni kell, hogy mit helyez előtérbe: a mindig tiszta lakásban egyedül dvd-zik, mert lemorzsolódtak a havernők, vagy önfeledten gurítja a le a sokadik italt, holott otthon úszik a konyha. Elég! Kell egy takarítónő! De milyen legyen? Adjak neki kulcsot? Milyen gyakran jöjjön? Hogyan közöljem ha nem vagyok elégedett? Kötelező megtartani a steril, alkalmazó és alkalmazott viszonyt? Vége az önfeledt ruhaszétdobálós korszaknak, mert mindig össze kell pakolni mielőtt befut a nő? Rábízzam a mosást is? A takarítónő alkalmazása legalább annyi kérdést vet fel, mint ahány problémát megold.

 A takarítás, irodatakarítás fontos, nélkülözhetetlen. Aki ezt elolvassa, az valószínűleg egyetért ezzel. Sőt, aki ezen a honlapon jár, az szeretne valamilyen megoldást keresni erre a problémájára. Szerintünk a legfontosabb az, hogy mitől lesz egy takarító vagy egy takarító cég jó.  A takarítóink képzésében a legfontosabb feladatunknak érezzük azt, hogy megértessük a takarítóinkkal, hogy mitől lesznek ők jó takarítók. Vannak alapvető fontosságú jellemzők. Megbízható, pontos, precíz, becsületes, készséges, rugalmas, stb... Általában a hirdetésekben is ezekkel találkozhatunk a takarító cégeknél. Ezek a takarítás szempontjából fontosak. Ezek nélkül tulajdonképpen nincs is értelme beszélni egy takarítóról, vagy takarító cégről.

A házvezetőnő egyre több magyar családban tölt be jelentős szerepet. Munkájával a háztartás vagy a gyermeknevelés Házvezetőnőgondjait veszi le a család válláról. Szinte együtt és a családdal, azok gondjaival, problémáival, örömeivel.

Változatos, sokrétű feladatot lát el, ugyanakkor vannak naponta ismétlődő teendői is.

Sohasem unatkozik, mindig talál magának munkát.

Elfoglalt, igényes, de jómodú családok engedhetik meg maguknak, hogy házvezetőnőjük legyen.

Ügyes, megbízható, jó házvezetőnőre, bejárónőre mindig szükség lesz.

Feladatok és tevékenyésgek

A házvezetőnő egyre több magyar családban tölt be jelentős szerepet. Munkájával a háztartás vagy a gyermeknevelés gondjait veszi le a család válláról. Szinte együtt és a családdal, azok gondjaival,problémáival,örömeivel.

Változatos,sokrétű feladatot lát el, ugyanakkor vannak naponta ismétlődő teendői is.

Sohasem unatkozik, mindig talál magának munkát.

Elfoglalt,igényes, de jónodú családok engedhetik meg maguknak, hogy házvezetőnőjük legyen.

Ügyes, megbízható, jó házvezetőnőre, bejárónőre mindig szükség lesz.

A házvezetőnő önállóan dolgozik. A feladat-és hatáskör mértéke a háztartás nagyságától és típusától függ. Elláthajta egy háztartás teljes körű vezetését vagy - különösen nagy családoknál- csak bizonyos részterületekért felelős.Feladatai túlnyomórészt személyekhez kapcsolódnak. A klaszzikus házvezetőnő magánháztartásokban biztosítja a család mindennapi életéhez szükséges feltételeket.  Megszervezi és/vagy elvégzi a háztartási munkákat, a bevásárlásokat, az étrend megtervezését, az ételek elkészítését, a terítést, a felszolgálást, a ruhaneműk rendben tartását, a ház gondozását és karbantartását. Gondozza a beteg családtagokat és gyermekeket.

A háztartás vezetőjeként rá kell éreznie a lényeges dolgokra. Munkája felelősségteljes,megköveteli a szakmai ismeretek és elvek betartását és elvek betartását és a környezetbarát viselkedést. A feladatok fajtája és nagysága munkahelytől függ.

 

Városi háztartásban különbséget kell tenni a családi háztartás és a nagyháztartás között.A városi családi háztartás jellegét a családtagok száma,kora és foglalkozása határotta meg,de függ a jövedelemtől és az életstílustól is. Lényeges az is, hogy a család kertes házban vagy bérlakásban él. Tevékenysége a családi háztartásban a családtagok egyéni ellátására irányul. A nagyháztartásban embercsoportokat kell ellátni, akik hosszabb-rövidebb ideig együtt élnek.Itt figyelembe kell venni az egyes személyek kívánságait és viselkedésmódját.

A ház ( családi ház, lakás ) karbantartásához és gondozásához a házvezetőnő meghatározza a takarítási munkálatok időbeoszátást, megszervezi a készülékek és gépke javítási munkálatait. Felelős a szobák berendezéséért is.

 

    Az impregnálás még sokak által ismeretlen fogalom, pedig évszázados múltra visszatekintő eljárás, mellyel építményeink állagát óvhatjuk meg az időjárás viszontagságaitól.

    A szigetelés viszont mindenki számára ismert fogalom. A két eljárás között jelentős kölönbség van. A szigeteléssel elsősorban a talajból felszívódó nedvesség ellen védekezhetünk, míg az impregnálás a csapadék illetve a csapódó nedvesség ellen nyújt védelmet. 

Először tisztázzuk, mi is az impregnálás!?

   Az impregnálás jelentése: Szilárd test átitatása valamilyen folyadékkal (vegyi anyaggal), az anyag tartósságának növelése érdekében.

 

 A portalanítás azon túl, hogy javítja a közérzetünket, különös fontossággal bír az őszi, allergiás időszakban. Ilyenkor még lényegesebb, hogy a heti kisebb takarítások mellé havonta iktassunk be egy-egy alaposabb tisztogatást, hiszen számos, „láthatatlan” helyen telepedhet meg a por.

– A portalanítás eszközei a porszívó és a portörlő kendők legyenek. A tollseprűt lehetőleg mellőzzük, hiszen inkább felkavarja, mintsem eltünteti a port.

– A takarítás megkezdése előtt ágyazzunk be, nehogy a felkavart por ellepje az ágyneműt.

– A munkát lehetőleg kívülről befelé és felülről lefelé végezzük, azaz először mindig a fő piszokforrásként tekinthető előszobával kezdjük, illetve a szekrények tetejével.

– A kisebb szőnyegeket lehetőség szerint az udvaron, erkélyen porszívózzuk vagy rázzuk ki. Nagy szőnyeget viszont csak a padló portalanítása után porszívózzunk, így nem porosodik be ismét a padló. 

– Alkalmanként porszívózzuk ki a szőnyegek hátoldalát is.

– Fordítsunk kiemelt figyelmet a hálószobákra, ott is az ágy melletti területekre, hiszen alvás közben rengeteg port belélegezhetünk.

– Felmosás, feltörlés előtt érdemes a helyiségek padlózatát felporszívózni, hogy a porból ne születhessen porcica.

... a rendet nem kell nélkülöznie!

Pár perces idő ráfordítással rendet, illetve látszólagos tisztaságot teremthet, addig, amíg meg nem érkezik a takarítónő a házába.

Takarítás öt lépésben:

Mivel a háló rendberakása nagy feladat, ne bánkódjon, ha nem jut rá (elég) ideje, hiszen ugyanolyan jól fog aludni akkor is, ha nincs minden az élére állítva. Koncentráljon inkább azokra a helyiségekre, ahol a nappalokat töltik!

 

Öröm az ürömben! A házimunkákat sokszor bizony fárasztó, nyűgös dolog elvégezni, főleg , miután azt a napi munkahelyi munkákat követen kell esetleg megtenni, pláne, ha az ember inkább a gyerekeivel foglalkozna vagy önmagával.

Viszont jó hírünk,hogy alakja formálódik a házimunkák végzése közben, ugyanolyan hatásosak lehetnek a szervezetünkre, mint egy fitnisz program. Íme a zsírégető házimunkák listája, néhány hasznos tippel.

 

Öröm az ürömben! A házimunkákat sokszor bizony fárasztó, nyűgös dolog elvégezni, főleg , miután azt a napi munkahelyi munkákat követen kell esetleg megtenni, pláne, ha az ember inkább a gyerekeivel foglalkozna vagy önmagával.

Viszont jó hírünk,hogy alakja formálódik a házimunkák végzése közben, ugyanolyan hatásosak lehetnek a szervezetünkre, mint egy fitnisz program. Íme a zsírégető házimunkák listája, néhány hasznos tippel.

 

 Egy ügyes bejárónő betartja a következő praktikákat a mosogatásnál:

  • A nagy edényeket nem kell teleengedni ahhoz, hogy el tudjuk mosni. Ugyanolyan tiszta lesz, ha csak az aljába, 3-5 cm magasságig töltünk vizet.
  • A rászáradt vagy leégett edényeket forró vízben áztasd. Az áztatóba kevés mosogatószert is tehetsz. 
  • Ha melegebb vizet használ, mosogatószert takaríthat meg, mivel az önmagában zsíroldó hatású.
  • Lássuk el konyhai csaptelepünket perlátorral. Ez az egyszerű eszköz levegővel keveri a vizet, ezáltal vízsugár is nagy hatékonysággal öblít. Mindemellett szűrővel is fel van szerelve, amely kiszűri a folyóvízbe keveredett szennyező részecskéket.