• Takarítás cégek részére
  • bejarono
  • Egyéb szolgáltatások
  • akcios
  • Termékeink
  • Facebook követés

Hírlevél

Naprakészen legfrissebb híreinkből!

Feliratkozások kezelése

Csatlakozz!

facebook

Megosztás

Share this

Öröm az ürömben! A házimunkákat sokszor bizony fárasztó, nyűgös dolog elvégezni, főleg , miután azt a napi munkahelyi munkákat követen kell esetleg megtenni, pláne, ha az ember inkább a gyerekeivel foglalkozna vagy önmagával.

Viszont jó hírünk,hogy alakja formálódik a házimunkák végzése közben, ugyanolyan hatásosak lehetnek a szervezetünkre, mint egy fitnisz program. Íme a zsírégető házimunkák listája, néhány hasznos tippel.

 

Rendszeres házimunkák

Szinte minden háztartásban muszáj rendszeresen takarítani, mosni, vasalni. Ezeket a tevékenységeket modern háztartási gépezetek és tisztítószerek egyszerűbbé tették, mégis kevés ember akad, aki örömmel és lelkesedve végzi el ezeket a feladatokat. Pedig ha a modern tisztítószereket félretesszük, a heti takarítás egy kimondottan jó edzés lehet! Különösen hatásos a porszívózás, portörlés és felmosás (karizmokat használva). Egy órás általános, könnyed házimunka is kb 200-250 kalóriát éget.

Nagytakarítás

Évszakonként ajánlatos az ablakpucolás, szőnyegtisztítás, függöny tisztítás stb. Ezek meglehetősen fárasztó és időigényes munkák, hiszen komoly mozgást, nyújtózkodást, verejtékezést igényelnek. Egy húsvéti vagy ünnepi nagytakarítás közben több mint 1000 kalóriát is elégethetünk!

Kalória-égető táblázat

A következő házimunkák kalóriaégető értéke egy 68 kilós, 35 éves egyénre értendők, és 30 perces tevékenységet igényelnek. Akik súlya több, azok több energiát égetnek – akiké kevesebb, azok szervezetében a kalóriaégetés mértéke is alacsonyabb.

Házimunka kcl/30 perc
Ablaktisztítás 125
Padló súrolás 130
Vasalás 70
Porszívózás 120
Ágyazás 68
Mosogatás 78
Portörlés 85
Seprés 112
Teregetés 73
Főzés 85
Autó mosás 115
Lépcsőzés 260

Lakás-felújítás, barkácsolás

Tisztasági festés, barkácsolás remek zsírégető gyakorlatok lehetnek. A következő kalória lista bizonyítja ezt:

Barkácsolás kcl/30 perc
Bútortologatás 205
Festés 100-150
Tapétázás 130
Fűrészelés kézzel 250
Csiszolás-smirglizés 150
Csempézés 150

Kertészkedés

A kertészkedés az egyik legjobb általános fitnesz program. Nem csupán szabad levegőn vagyunk, de az ásás, gyomlálás, hajolgatás, cipelés, ültetés stb minden porcikánkat megmozgatja. Kertes házakban muszáj a kert állandó fenntartása – amely a szakértők szerint sokkal hatásosabb, mint egy fitnesz terem.

Kertészkedés kcl/30 perc
Általános (metszés, gyomtalanítás stb) 140
Kertásás 200
Gereblyézés 146
Fűvágás 187
Faültetés 150
Hólapátolás 204
Favágás 207