• Takarítás cégek részére
  • bejarono
  • Egyéb szolgáltatások
  • akcios
  • Termékeink
  • Facebook követés

Hírlevél

Naprakészen legfrissebb híreinkből!

Feliratkozások kezelése

Csatlakozz!

facebook

Megosztás

Share this

Feladatok és tevékenyésgek

A házvezetőnő egyre több magyar családban tölt be jelentős szerepet. Munkájával a háztartás vagy a gyermeknevelés gondjait veszi le a család válláról. Szinte együtt és a családdal, azok gondjaival,problémáival,örömeivel.

Változatos,sokrétű feladatot lát el, ugyanakkor vannak naponta ismétlődő teendői is.

Sohasem unatkozik, mindig talál magának munkát.

Elfoglalt,igényes, de jónodú családok engedhetik meg maguknak, hogy házvezetőnőjük legyen.

Ügyes, megbízható, jó házvezetőnőre, bejárónőre mindig szükség lesz.

A házvezetőnő önállóan dolgozik. A feladat-és hatáskör mértéke a háztartás nagyságától és típusától függ. Elláthajta egy háztartás teljes körű vezetését vagy - különösen nagy családoknál- csak bizonyos részterületekért felelős.Feladatai túlnyomórészt személyekhez kapcsolódnak. A klaszzikus házvezetőnő magánháztartásokban biztosítja a család mindennapi életéhez szükséges feltételeket.  Megszervezi és/vagy elvégzi a háztartási munkákat, a bevásárlásokat, az étrend megtervezését, az ételek elkészítését, a terítést, a felszolgálást, a ruhaneműk rendben tartását, a ház gondozását és karbantartását. Gondozza a beteg családtagokat és gyermekeket.

A háztartás vezetőjeként rá kell éreznie a lényeges dolgokra. Munkája felelősségteljes,megköveteli a szakmai ismeretek és elvek betartását és elvek betartását és a környezetbarát viselkedést. A feladatok fajtája és nagysága munkahelytől függ.

 

Városi háztartásban különbséget kell tenni a családi háztartás és a nagyháztartás között.A városi családi háztartás jellegét a családtagok száma,kora és foglalkozása határotta meg,de függ a jövedelemtől és az életstílustól is. Lényeges az is, hogy a család kertes házban vagy bérlakásban él. Tevékenysége a családi háztartásban a családtagok egyéni ellátására irányul. A nagyháztartásban embercsoportokat kell ellátni, akik hosszabb-rövidebb ideig együtt élnek.Itt figyelembe kell venni az egyes személyek kívánságait és viselkedésmódját.

A ház ( családi ház, lakás ) karbantartásához és gondozásához a házvezetőnő meghatározza a takarítási munkálatok időbeoszátást, megszervezi a készülékek és gépke javítási munkálatait. Felelős a szobák berendezéséért is.